jueves, 14 de enero de 2016

Parc Natural de s'Albufera de Mallorca


Què és el PN de s'Albufera de Mallorca?

S'Albufera de Mallorca és una zona humida que es troba entre els termes municipals de Muro i Sa Pobla, abarcant 1.600Ha de terreny.

S'Albufera consta de distintes rutes per observar les plantes i els animals de la zona (especialment les aus, que empren aquest hàbitat com a zona estacionària durant les èpoques de migració). També s'hi troba un Centre d'Interpretació on es poden observar fotografies de plantes i animals presents a s'Albufera amb el seu nom i una descripció així com explicacions sobre la història del parc.


Quines espècies de plantes hi trobam?


Les espècies més abundants en el parc natural són principalmet Phragmites australis, Cladium mariscus, Typha spp. Potamogeton pectinatus, Ceratophyllum demersum, Juncus spp. Populus alba, Ulmus minor, Pancratium maritimum, Thymelaea velutina, Juniperus oxycedrus.  

A més, a s'Albufera de Mallorca és la residència d'una espècie molt singular, l'Orchis robusta (Orquídia de Prat), que actualment es troba amenaçada i amb un Pla de Conservació elaborat per tal de garantir la seva supervivència a l'Illa. 





Pàgina Web sobre s'Albufera de Mallorca
http://www.balearsnatura.com/parc-natural-de-s-albufera-de-mallorca/


Activitat Complementària

Visualitza el següent vídeo sobre l'Albufera de Mallorca i tracta d'identificar alguna de les espècies que s'observen. En concret, has de indicar el seu nom científic, comú català i castellà així com indicant el minut i segon (per exemple, 4:30) on l'has trobat.








No hay comentarios:

Publicar un comentario